In 2014 werd de nieuwe Europese norm EN 1090-1 wettelijk verplicht

Op 1 juli 2014 werd de nieuwe Europese norm EN 1090-1 wettelijk verplicht. Deze norm beschrijft de voorwaarden waaraan de fabrieksproductiebeheersing systeem (FPC) moet voldoen om stalen of aluminium constructies en componenten te voorzien van het CE-keurmerk. Weldconsult is de partij die het simpel houdt en die bedrijven hierbij praktische ondersteuning kan bieden. Wij zetten de belangrijkste informatie graag voor u simpel op een rij.

CE-markering
Door een product te voorzien van een CE-markering geeft de fabrikant van dat product aan dat het voldoet aan een eisenpakket dat in overeenstemming is met deze markering.
Dit geldt niet alleen voor staalconstructies als geheel maar ook voor alle constructieve onderdelen. Het geeft uw afnemer zekerheid maar ook u, als fabrikant, heeft er baat bij.
Een product voorzien van deze markering moet namelijk in de gehele Europese Unie worden geaccepteerd zonder dat er extra eisen aan gesteld mogen worden door de autoriteiten in het betreffende land.

EN 1090 verplicht vanaf 1 juli 2014

De CE-markering geldt voor staalconstructies zoals gebouwen, torens, masten, silo’s met inbegrip van gordingen, bordesvloeren, beplating en alle vormen van liggers. Om de CE-markering te mogen aanbrengen dienen bedrijven te voldoen aan de eisen die omschreven zijn in de norm EN 1090, volgens het fabrieksproductiebeheersing systeem (FPC).

Lees meer op Weldconsult >

 


[socialring]

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .